Keszthelyi bútoráruház

Martinovics u. 88/c.

Nyitva tartásunk

H-P: 9-18 óra
Sz: 9-14 óra

Alakítsd ki az otthonod spanyol módra!

spanyol mediterrán lakberendezés

Üdv a napfényes Spanyolországban

A mediterrán lakberendezéssel foglalkozó cikksorozatunk következő részében a spanyol otthonokba látogatunk el. A napfényes Spanyolország új ötleteket adhat azoknak, akik otthonuk berendezését mediterrán stílusban képzelik el.

A spanyolokat is jellemzi a napfényes nyár, a tenger közelsége és szeretete, az energikus életstílus. Hogy mi jelenik meg ebből a lakberendezésben?

  • A spanyol vidékre jellemzőek a régi, rusztikus kőépületek kicsi ablakokkal
  • Dinamikus színek használata, úgy mint a piros, a narancs, a különböző sárga árnyalatok
  • A tüzes, energikus színhasználat finomabb árnyalatokkal egészül ki: barna és bézs, lazac, terrakotta, okker, törtfehér, rózsaszín és világosszürke 
  • A bőr használata a belterekben, bőrgarnitúrák 
  • Nem visszafogottak a lakások díszítésével kapcsolatban: gyakori aranyozás, faragott fa, és kovácsoltvas elemek  

Sötét, szabadon hagyott fagerendák

mediterrán fa konyha

Érdemes megfigyelni a sötét színű fagerendák használatát. A spanyolok előszeretettel használják a világos felületek ellensúlyozására a sötétbarna fát. 

Örökzöld, dézsás növények élénk falakkal

spanyol mediterrán terasz

Élénk, különleges színek rusztikus bútorokkal és mediterrán dézsás növényekkel. Spanyolországban nagy hagyománya van a kerámiák készítésének.

Boltívekkel tarkított nappali

spanyol nappali stílus

A sötétebb fa tartógerendák, a fehér fal használata és a boltívek ebben a spanyol nappaliban is tetten érhetők. Érdemes megfigyelni a helyiség nyitottságát, a jó időnek köszönhetően a mediterrán tájakon nagy méretű teraszokat és erkélyeket építettek a lakrészekhez.

Egy modern mediterrán otthon

modern spanyol otthon

Modern mediterrán otthon: az enteriőr tartalmazza a spanyol lakberendezés esszenciáját pl. a színhasználatában, de már jóval letisztultabb stílust képvisel. 

Rózsaszín romantika

spanyol hálószoba enteriőr

A spanyol stílusból is merítő romantikus hálószoba enteriőrt a finom színek használata teszi különlegessé. A fabútorok részletes kidolgozottsága és a szőnyeg mintázata a spanyol lakberendezésre is jellemző.

Andalúzia: Spanyolország legdélebbi vidékén 

A szabadon hagyott fagerendák, stukkók, a boltozatos ajtók és az ablakok, a kovácsoltvas elemek és a márványpadló mind mind arra engednek következtetni, hogy Andalúziában járunk. A lámpások és a mozaikok, csempék használata keleties hangulatot áraszt, amely a vidék különleges történelmének és a mór hatásnak köszönhető.

andalúz lakás enteriőr

Tetten érhető andalúz hatás: a mediterrán lakberendezésre egyébként is jellemző a kék árnyalatainak a használata és a fehérre meszelt falak. A csempepadló, a különleges lámpások és a kerámiák keleties hatást sejtetnek. 

Kovácsoltvas és kőburkolat 

hagyományos spanyol nappali

Sötétebb árnyalatú bútorok, a narancsos színek erőteljes érvényesülése jellemzi ezt a galériás kialakítású nappalit. A faragott fafelületek, a hangulatos lámpák és kerámiák a spanyol stílusra jellemzőek. Ezen kívül az elmaradhatatlan kőburkolat és a kovácsolt vas is megjelenik.

Gazdagon díszített kerámiacsempék

spanyol mozaik lépcső kerámia

Különleges kerámiacsempékből kirakott lépcső és gazdagon díszített részletek, faragások varázsolnak különleges mediterrán, már-már keleties hangulatot.

Törtfehér falak, boltozatos terasz

Modern andalúz enteriőr

Modern andalúz otthon kívül boltozatos kialakítású terasszal. A világos, törtfehér falakat remekül kiegészítik a sötét tartógerendák, a faragott bútorok és a zöld növények. A részletekre figyelve elcsíphetünk olyan spanyolos részleteket, mint a kovácsolt vas korlátok. A nagy üvegfelületek miatt a nappali világos, a teraszos rész nem különül el élesen és a nappali csak kevéssé zárt.

Képek:

Spanish Style Homes
Zengel Group
Tervezzvelem Blog
Pinterest
Agave Homes

Bútor választékunk

Kövess minket az instagramon

[instagram-feed]

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nézd meg ezt is!

Kapcsolódó bejegyzések

Kínálatunk új elemes bútorokkal bővült

Örömmel jelentjük be, hogy kínálatunk új elemes nappali és hálószoba bútorokkal bővült. A megbízható minőségű magyar termékek már megtekinthetőek Keszthelyi áruházunkban kiállítva. A bútorokra 5

matrac kiválasztása aludjak jobban

10+1 Tipp a jobb alvásért

Aludj jobban, legyél boldogabb, produktívabb és energikusabb egész nap! Miért lesz jobb az életminőséged, ha megtanulod azt, hogy hogyan aludj úgy, mint egy csecsemő? Tudjuk,

comfort line 2019 évértékelő

Ilyen volt a 2019-es évünk

Bár nehéz, de azért megpróbáljuk összefoglalni röviden…😄 1. Új bőr ülőgarnitúrák és prémium szövetválaszték 2019-ben nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy van igény az igényesebb lakberendezésre és