Alakítsd ki az otthonod spanyol módra!

Comfort Line BútoráruházakLakberendezés, lakásdekor

spanyol mediterrán lakberendezés

Üdv a napfényes Spanyolországban

A mediterrán lakberendezéssel foglalkozó cikksorozatunk következő részében a spanyol otthonokba látogatunk el. A napfényes Spanyolország új ötleteket adhat azoknak, akik otthonuk berendezését mediterrán stílusban képzelik el.

A spanyolokat is jellemzi a napfényes nyár, a tenger közelsége és szeretete, az energikus életstílus. Hogy mi jelenik meg ebből a lakberendezésben?

  • A spanyol vidékre jellemzőek a régi, rusztikus kőépületek kicsi ablakokkal
  • Dinamikus színek használata, úgy mint a piros, a narancs, a különböző sárga árnyalatok
  • A tüzes, energikus színhasználat finomabb árnyalatokkal egészül ki: barna és bézs, lazac, terrakotta, okker, törtfehér, rózsaszín és világosszürke
  • A bőr használata a belterekben, bőrgarnitúrák
  • Nem visszafogottak a lakások díszítésével kapcsolatban: gyakori aranyozás, faragott fa, és kovácsoltvas elemek

Sötét, szabadon hagyott fagerendák

Érdemes megfigyelni a sötét színű fagerendák használatát. A spanyolok előszeretettel használják a világos felületek ellensúlyozására a sötétbarna fát.

Örökzöld, dézsás növények élénk falakkal

Élénk, különleges színek rusztikus bútorokkal és mediterrán dézsás növényekkel. Spanyolországban nagy hagyománya van a kerámiák készítésének.

Boltívekkel tarkított nappali

A sötétebb fa tartógerendák, a fehér fal használata és a boltívek ebben a spanyol nappaliban is tetten érhetők. Érdemes megfigyelni a helyiség nyitottságát, a jó időnek köszönhetően a mediterrán tájakon nagy méretű teraszokat és erkélyeket építettek a lakrészekhez.

Egy modern mediterrán otthon

Modern mediterrán otthon: az enteriőr tartalmazza a spanyol lakberendezés esszenciáját pl. a színhasználatában, de már jóval letisztultabb stílust képvisel.

Rózsaszín romantika

A spanyol stílusból is merítő romantikus hálószoba enteriőrt a finom színek használata teszi különlegessé. A fabútorok részletes kidolgozottsága és a szőnyeg mintázata a spanyol lakberendezésre is jellemző.

Andalúzia: Spanyolország legdélebbi vidékén 

A szabadon hagyott fagerendák, stukkók, a boltozatos ajtók és az ablakok, a kovácsoltvas elemek és a márványpadló mind mind arra engednek következtetni, hogy Andalúziában járunk. A lámpások és a mozaikok, csempék használata keleties hangulatot áraszt, amely a vidék különleges történelmének és a mór hatásnak köszönhető.

Tetten érhető andalúz hatás: a mediterrán lakberendezésre egyébként is jellemző a kék árnyalatainak a használata és a fehérre meszelt falak. A csempepadló, a különleges lámpások és a kerámiák keleties hatást sejtetnek.

Kovácsoltvas és kőburkolat 

Sötétebb árnyalatú bútorok, a narancsos színek erőteljes érvényesülése jellemzi ezt a galériás kialakítású nappalit. A faragott fafelületek, a hangulatos lámpák és kerámiák a spanyol stílusra jellemzőek. Ezen kívül az elmaradhatatlan kőburkolat és a kovácsolt vas is megjelenik.

Gazdagon díszített kerámiacsempék

Különleges kerámiacsempékből kirakott lépcső és gazdagon díszített részletek, faragások varázsolnak különleges mediterrán, már-már keleties hangulatot.

Törtfehér falak, boltozatos terasz

Modern andalúz otthon kívül boltozatos kialakítású terasszal. A világos, törtfehér falakat remekül kiegészítik a sötét tartógerendák, a faragott bútorok és a zöld növények. A részletekre figyelve elcsíphetünk olyan spanyolos részleteket, mint a kovácsolt vas korlátok. A nagy üvegfelületek miatt a nappali világos, a teraszos rész nem különül el élesen és a nappali csak kevéssé zárt.

Képek:

Spanish Style Homes
Zengel Group
Tervezzvelem Blog
Pinterest
Agave Homes