Mediterrán lakberendezési ötletek – Itália tájain

Comfort Line BútoráruházakLakberendezés, lakásdekor

mediterrán lakberendezés ötletek

Mediterrán lakberendezési ötletek Itáliából

A mediterrán lakberendezés nem pusztán annyit jelent, hogy olasz bútorokat helyezünk el a nappaliban. Egy valódi életérzésről van szó: megtestesítjük a napfényes tengerpart, az Adria hangulatát, a francia Riviéra ekletikus pezsgését vagy Toscana romantikus, vidékies stílusát.

Már a rövid bevezetőből is látszik, hogy a különböző mediterrán tájegységek, országok stílusai között is bőven akadnak különbségek. Más és más egy görög és egy spanyol otthon, de különbözik egy provance-i, észak-olasz és dél-olasz is.

De akkor mi a közös?

  • Élénk színű, látványos felületek
  • Tengerkék és színes ablakkeretek, gyakoriak fehérre meszelt falak
  • Természetes kőburkolatok (terméskő) használata
  • Kovácsoltvas elemek, korlátok
  • Natúr és pasztellszínek használata
  • Nagy méretű teraszok és mediterrán növényzet a kertben

Mivel a déli tájakon gyakran jó, napsütéses idő van, így a lakrészek gyakran egy egységet alkotnak a nagyméretű teraszokkal és az udvarral is. Domináns színek a fehér, a bézs és a sárga változatos árnyalatai.

Velence elegáns lakóterei

velence luxus nappali enteriőr
velence luxus hálószoba lakberendezés

Az olasz mediterrán stílus 

Nézzük először is az olasz mediterrán stílust, hiszen ez az egyik legnépszerűbb, közkedvelt stílus, és mi, a Comfort Line Bútoráruházakban is több olasz design bútort, ülőgarnitúrát forgalmazunk.

  • Elegáns, de egyszerű formavilág, amely mégis karakteres
  • Az olasz otthon lelke a konyha és az étkező, hiszen imádnak főzni, kerti partikat rendezni és vendégül látni a családot, rokonságot
  • Finom és drága textíliákat használnak, ízléses színösszeállításban

A hagyományos, tradicionális olasz lakberendezésre jellemzőek az igazán elegáns, ívelt formák, a valódi fa anyaghasználat és a gondos megmunkálás. A modernebb irányzatok megőrizték a mediterrán könnyedséget, de letisztultabb, modernebb megjelenéssel dolgoznak.

toszkán enteriőr nappali
elegáns olasz hálószoba
olasz konyha

Modernebb mediterrán lakberendezés

Természetesen azoknak is hoztunk néhány képet inspirációként, akiket inkább az olasz és a mediterrán lakberendezés modernebb ága érdekel:

mediterrán nappali olasz
mediterrán lakberendezés hálószoba
mediterrán kávézó enteriőr

A következő lakberendezéssel foglalkozó blogbejegyzésünkben továbbra is maradunk a mediterrán tájakon, többek között virtuális ellátogatunk Provance és Görögország otthonaiba is, hogy onnét merítsünk inspirációt a lakásunk, otthonunk vagy nyaralónk berendezéséhez. Folytatás következik!

Források:

Hospitality Interiors Magazine
Veniceprestige.com
Pinterest