9 látványos Halloween-i lakásdekorációs ötlet

Comfort Line BútoráruházakLakberendezés, lakásdekor

halloweeni lakásdekorációs ötletek

1. Változatos töklámpások

A faragott töklámpások a késő őszi, novemberi otthoni dekoráció legnépszerűbb darabjai. A sötét őszi időben mosolygó, vicsorgó tökfejek vicces, vidám vagy akár ijesztő hangulatot árasztanak. Gyerekekkel is egyszerűen elkészíthetjük ezeket, amit a csemeték nagyon is élveznek a legtöbbször.

Engedjünk teret a kreativitásnak! Remek móka a tökfaragás, töklámpások elkészítése.

2. Őszi koszorúk természetes anyagokból

Felhasználhatjuk a természetben talált őszi színekben pompázó, vöröses-sárgás leveleket. Így természetes, rusztikus hatású lakásdekorációt készíthetünk dísztökökből, levelekből, őszi termésekből.

Ezekkel díszíthetjük a beltereket, a bejárati ajtót vagy akár a teraszt, erkélyt, ablakpárkányt is.

3. Mécsesek és asztali dekorációk

A beltéri díszítésben késő ősszel kiemelt szerepet kaphatnak a mécsesek, gyertyák. Készíthetjük ezeket akár saját kézzel is! Az alábbi képen egy egyszerű összeállítást látunk falappal, dísztökkel és üvegmécsessel. Feldobhatjuk ezt más ajándéktárgyakkal is – pl. a képen a kis tököt formázó, ruhaanyagokból készült “csomag”.

4. Dísztökök minden mennyiségben

Ha november, akkor tök. A halloweeni dekorációk elengedhetetlen és látványos elmei a különböző méretű, formájú, színű dísztökök.

Ezeket bátran egészítsük ki, párosítsuk színes falevelekkel, üvegekkel, növényekkel, ha szeretnénk, hogy az otthonunkban is megjelenjen a páratlan késő őszi hangulat.

5. Barátságos ajándéktárgyak

Manapság már az ajándékboltokban, nagyáruházakban is rengeteg féle dekorációt lehet kapni. Így gyorsan és könnyedén tudunk barátságos, őszi hangulatot varázsolni a lakásban.

A borongós, hideg őszi időben használjunk meleg színeket, a sárga, a barna, a bézs, narancs, bordó árnyalatait. Szintén jól jönnek a hangulatos állólámpák, asztali lámpások, mécsesek, ha meghitt atmoszférára vágyunk.

6. Őszi illatok és termések a konyhában

A konyhánkban is könnyedén őszi hangulatot varázsolhatunk a dísztökök, termések segítségével. A finom őszi sütemények, kalácsok illata pedig csak fokozza a meghitt, idilli lakásbelsőt.

Gyerkőcökkel szuper program lehet az őszi természetjárás, kirándulás. Ha a meleg ruha megvan, akkor nekiindulhatunk összegyűjteni az őszi vadgyümölcsüket, terméseket. Ilyenek lehetnek a galagonya, a kökény, a csipkebogyó, a dió és a természetes dekorációs alapanyagok, pl. vadgesztenye, tobozok, különböző növények színes, lehulló levelei.

7. További tökös ötletek

A fantáziánknak csak a képzelet szab határt. A töklámpásokat kedvünkre bonyolíthatjuk, ahogy azt az alábbi példa is mutatja.

Egyszerűen muszáj volt ezt is megosztanunk, annyira ötletes. A szó szoros értelmében “tök-lámpásokról” van szó. 🙂

8. Kosár szárított gyümölcsökkel, terményekkel

Nem feltétlenül kell túlbonyolítanunk a lakásdekorációt. Gyakran a legegyszerűbb ötletek is nagyon látványosak, mint pl. az alábbi kosárka a doányzóasztalon.

Az alábbi enteriőrben az erős királykék és a narancs színei kiválóan harmonizálnak az őszi dekoráció sárga tökjével és az illatos szárított gyümölcsökkel, aranyozott tobozokkal.

9. Papírformák beltérre és kültérre

Vannak, akik igazán szeretnek dekorációkat készíteni, és nem riadnak meg akkor sem, ha ehhez a saját kezüket is használni kell.

Egy újabb ötlet nekik, a különböző papíralapú dekorációk, hajtogatott vagy kivágott formák készítése (pl. tökök, falevelek, denevérek vagy madarak). Gyerekekkel is szuper program lehet a papírdekorációk készítése, ami fejleszti a kézügyességet és segíti a koncentrációt.

További lakberendezési tippek, rendszeresen a blogunkon! Ha érdekel a lakberendezés kövess minket az Instagramon, vagy a Pinteresten is!

Képek:

Pinterest
Archzine.it interior design
Sokszínű vidék
Southern Living
Napi Boldogság
Laura Lily